Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Speculaaspasta-rolletjes
© Robine van Tilburg

Want wie houdt er nu niet van speculaaspasta?!

RECEPT: speculaaspasta-rolletjes met chocolade

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Deze speculaaspasta-rolletjes met chocolade staan in een wip op tafel. En wie houdt er nu niet van speculaaspasta?!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dit heb je nodig voor 15 speculaaspasta-rolletjes:

  • een vel kant-en-klaar bladerdeeg (liefst rechthoekig)
  • 130 g speculaaspasta (+ 30 g extra voor de afwerking)
  • 20 g chocoladedruppels naar keuze (ik gebruikte witte en pure)
  • bloemsuiker

Zo maak je ze:

  1. Verwarm je oven voor op 200 °C.
  2. Neem er een rechthoekig vel kant-en-klaar bladerdeeg bij en rol het uit. Als je een rond vel gebruikt, kan je de randen makkelijk bijsnijden tot een rechthoek met een pizzasnijder.
  3. Verdeel de speculaaspasta over je bladerdeeg. Laat bovenaan een centimeter van de lange zijde onbesmeerd.
  4. Verdeel de chocoladedruppels over de speculaaspasta.
  5. Rol je met speculaaspasta besmeerde deeg op, beginnend bij de lange zijde die het dichtst bij jou ligt.
  6. Wikkel de rol in bakpapier en laat hem een uurtje uitharden in de diepvries. Zo kan je ‘m straks makkelijker aansnijden.
  7. Snij de bladerdeegrol in schijfjes van een centimeter dik en leg ze met de gesneden zijde naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Je ziet bovenaan telkens een mooie swirl.
  8. Zet de speculaaspasta-rolletjes 15 minuten in de oven.
  9. Laat de rolletjes afkoelen en werk af met wat bloemsuiker en gesmolten speculaaspasta.
  10. Smullen!

Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid

Meer Koekenbak-recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '